Lezajlott az első TEDx Pécs | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Lezajlott az első TEDx Pécs

László Nóra Lilla p, 02/16/2018 - 15:29

2018. február 15-én tartották az első TEDx Pécs rendezvényt, amit a szervezők nagy örömére hatalmas érdeklődéssel fogadtak a pécsiek. Az élethosszig tartó kíváncsiság címet viselő esemény ötlete néhány Pécsiközgázos hallgató fejéből pattant ki, és legnagyobb büszkeségünkre egészen a megvalósításig jutott. A konferencián hét előadó – köztük két oktatónk Törőcsik Mária és Vörös József – gondolatait hallgathattuk meg és vihettük haza magunkkal. A rendezvényen két szekcióban folytak az előadások felfedezés és jövő címmel.

Büszkén állíthatjuk, hogy az első (és reményeink szerint nem utolsó) Pécsiközgázos hallgatók által rendezett TEDx Pécs rendezvény nagyon jól sikerült, rendkívül érdekes és széleskörű témákkal és nagy szaktudású előadókkal, akiknek gondolatait élmény volt hallgatni. Gratulálunk hallgatóinknak Balogh Virginiának, Czigler Enikőnek, Horváth Viktóriának és Nagy Gábornak a szervezésért és természetesen oktatóinknak is a remek előadásokért!

A szervezőknek további sok sikert kívánunk, és reméljük, hogy lendületük egy következő pécsi TEDx-ig is kitart!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább