Kedvezőbb pontszámítás a Campus Mundi Programban! | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kedvezőbb pontszámítás a Campus Mundi Programban!

Endeli Katalin sze, 02/21/2018 - 10:12

Kitűnő hír azoknak a hallgatóknak, akik a Campus Mundi program segítségével terveznek tanulmányaik alatt külföldi tapasztalatot szerezni.

A külföldi részképzést a Tempus bővítette a freemover részképzés lehetőségével.

Ez a változtatás arra nyújt esélyt a hallgatóknak, hogy olyan intézményt is megadhassanak a jelentkezéskor, ahol még nincs kölcsönös együttműködés a küldő és a fogadó intézmény között, tehát a pályázó saját maga kereshet fogadó egyetemet.

Egyszerűsödött a pontszámítás rendszere is: a most jelentkező, vagy a bírálati szakaszban lévő pályázók tanulmányi eredményükre már kedvezőbb pontszámot kaphatnak a bírálat során.

Hogyan alakultak az új pontszámok?

  • 0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;
  • 20 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  nagyobb vagy egyenlő, mint a szakátlag fele, de kisebb, mint a szakátlag;
  • 35 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  = szakátlag;
  • 50 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti.

Doktori képzésben részt vevő hallgatók automatikusan 50 pontot kapnak.

Emelték a szakátlaggal egyenlő kreditindexre adható pontszámot: a korábbi 10 pont helyett 35 pontot kapnak ez esetben a pályázók.

A szakátlag körüli egyéni teljesítménnyel és egy színvonalas, kidolgozott motivációs levéllel tehát már jó eséllyel elnyerhető az ösztöndíj.

A pontszámítás módosításával nem titkolt szándék, hogy azok számára is elérhető legyen az ösztöndíjas státusz, akik a szakátlag körüli, esetleg kevéssel alatti, de egyenletes egyéni teljesítménnyel rendelkeznek.

További információ – TEMPUS Közalapítvány:
e-mail címek: info@tpf.hu vagy a campusmundi@tpf.hu 
telefonszámok: +36 1 237 1310 vagy +36 1 237 1320

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább