A Simonyi BEDC munkatársai átvették a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A Simonyi BEDC munkatársai átvették a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat

Nagy Ákos cs, 10/12/2017 - 13:58

Újszerű, nemzetközileg versenyképes, tanulóközpontú oktatási módszerek kategóriában vehették át a "SIP-IPV – Vállalkozó egyetem. Globális tantermek a vállalkozói oktatás szolgálatában" projekt néven benyújtott pályázatért és tevékenységért a Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ munkatársai a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat.

A projektben valós szakmai feladatokba és piaci szituációkba vonják be a diákokat, ezzel komplex képességfejlesztést biztosítanak számukra, és nemzetközi video pitch verseny keretében globális megmérettetésre is lehetőséget adnak. A program nemcsak a gazdasági, hanem más karok diákjai számára is nyitott. A munkaerőpiaci követelményeknek való megfelelést, a vállalkozókészség fejlesztést a piaci szereplők – gazdasági mentorok, üzleti befektetők is elősegítik.

A Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj révén a nemzetköziesítés terén munkatársi, oktatói kezdeményezéssel, intézményi szinten elért, de országos, vagy akár nemzetközi jelentőségű eredmények elismerése, a kifejlesztett jó gyakorlatok terjesztése volt a cél. A 2017. évben a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj kiemelt törekvése volt a hallgató központú, rugalmas tanulási utakat biztosító innovatív oktatási és tanulásszervezési módszerek összegyűjtése és bemutatása.

A díjra különböző témákban 103 pályázat érkezett. A pályázatok rendkívül magas színvonalon készültek, sok kitűnő gyakorlatot írtak le, így nagy volt a verseny a pályázók között.  Az idei évben azok a jó gyakorlatok kerültek a legjobbak közé, amelyek újszerű és eredeti ötleten alapuló komplex, összetett oktatási módszertant mutatnak be és ezen kívül olyan plusz üzenetet közvetítenek, amelyek egybecsengenek a nemzetköziesítési célokkal, illetve az Európai Felsőoktatási Térség reformjának célkitűzéseivel, ezáltal követendő példát mutatnak a felsőoktatási intézmények szereplői számára.

A pályázatok nagy száma, illetve a sok kiváló pályázat miatt a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma összesen 8 pályázat számára ítélte oda a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért pályázat kiváló gyakorlat díját.

A díjhoz szívből gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább