Pályázati kiírás – Farkas Ferenc Ösztöndíj | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pályázati kiírás – Farkas Ferenc Ösztöndíj

Endeli Katalin cs, 09/07/2017 - 12:51

Idén első alkalommal kerül meghirdetésre a Farkas Ferenc Ösztöndíj, melyet Bognár Attila, Kassai Ákos, Kovács Zsolt, Meláth Mónika és Mohácsi László alapított a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar azon hallgatói számára, akik példamutató módon képviselik Dr. Farkas Ferenc professzor szakmai és személyes hagyatékát.

Az Ösztöndíj célja, hogy elismerje és támogassa a Kar azon hallgatóit, akik a díj névadójához hasonlóan szakmai, kutatási és közösségépítési területen is kimagasló eredményeket értek el.  

A Farkas Ferenc Ösztöndíjjal díjai:

  • Egyedi tervezésű emléktárgy
  • A díj elnyerésének tanévében havi 50.000 Ft alapítványi ösztöndíj (10 hónapon keresztül)
  • Az Alapítók által felajánlott vállalati szakmai gyakorlaton való részvétel

A pályázat beadásának határideje: 2017. szeptember 29-én 12.00 óra

Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap

Dr. Farkas Ferenc professzor (1949-2016) különös gonddal törekedett a tehetség jeleit eláruló hallgatók képességeinek kibontakoztatására és iskolaalapítóként egyik úttörője volt a hazai vezetés-szervezés oktatásnak és kutatásnak is. Farkas Ferenc Professzor Úr pályafutása során igen sokoldalúan járult hozzá a hazai közgazdász-képzés színvonalának emeléséhez, hiszen egyszerre volt sikeres oktatásszervező és egyetemi vezető, számos magas kitüntetéssel elismert professzor, nemzetközileg jegyzett kutató, valamint a kari oktatói és tudományos utánpótlás-nevelési tevékenység egyik fő motorja. Hallgatókkal ápolt kapcsolata és hallgató-központú szemléletmódja, az oktatói hivatás iránti végtelen odaadása példamutató minden egyetemi oktató számára. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább