Angol nyelvű választható kurzus - magyar hallgatók részére | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Angol nyelvű választható kurzus - magyar hallgatók részére

Nagy Ákos cs, 09/07/2017 - 09:44

International Business Project

A PTE KTK és a holland HAN University of Applied Sciences 2017-2018/őszi félévben újra meghirdeti közös angol nyelű választható kurzusát, ahova magyar alapszakos hallgatók jelentkezését várjuk!

A pilot kurzus célja, hogy gazdag nemzetközi tanulási környezetet kínáljuk alapszakos hallgatók részére, ahol lehetőségük nyílik International Business ismeretek megszerzésére, angol nyelvtudásuk fejlesztésére, nemzetközi projektmunkában való részvételre és interkulturális készségeik fejlesztésére. A kurzus teljesítése során a hallgatók megvizsgálják FDI (foreign direct investment) lehetőségeit egy általuk választott multinacionális vállalat számára egy szintén általuk választott országban.

A félév során vegyes holland-magyar négy fős hallgatói csoportok dolgoznak az FDI kutatáson és készítik el közösen a végső angol nyelvű beszámolót, amelyet a félév végén prezentálnak a két egyetem által delegált nemzetközi bizottságnak. 

Kreditérték: 12

A kurzus tartalma:

  • A holland hallgatókkal közös virtuális angol nyelvű előadás magyar és holland oktatókkal
  • Heti virtuális csapatmegbeszélések a holland projekttagokkal
  • Angol órák a nyelvi készségek fejlesztésére

Jelentkezési lehetőség a Neptun-ban.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább