Innovatív ötletek és projektek – Simonyi Nyári Egyetem | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Innovatív ötletek és projektek – Simonyi Nyári Egyetem

Varga József cs, 07/13/2017 - 12:00

A múlt héten kezdetét vette Karunkon a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program. A idei Nyári Egyetemen egy 28 főből álló (15 fő Amerika, 5 fő Kína, 2 fő Törökország, 1 fő Azerbajdzsán, 1 fő Németország, 4 fő Magyarország) fiatal, színes és kreatív csapat vendéglátói lehetünk, akiket elkalauzolhatunk a Social Entrepreneurship világában.

A szellemileg pezsgő és interaktív szakmai munkát kínáló 4 hetes program keretében magyar és külföldi hallgatók, cégek, kutatók dolgoznak együtt olyan vállalkozási projekteken, amik a dél-dunántúli régiónak kitörést jelenthetnek innovatív jellegük miatt. A Simonyi Nyári Egyetem során a projektfejlesztő csapatok több projektben is involválódnak, személyes konzultációt végeznek a projektgazdákkal, együtt gondolkodnak a lehetséges megvalósítási irányokon, és szoros együttműködésben a város és a régió szereplőivel valós helyszínt, hasznosulást keresnek a fejlesztésnek, mindezt angol nyelven. 

Az első héten és az azt megelőző hétvégén a résztvevők megismerhették a várost, és annak látnivalóit, majd a várost körbejárva olyan ötleteket és problémákat kerestek, amire építve olyan innovatív projekteket dolgozhatnak ki, ami hozzájárulhat a város fejlődéséhez és a városlakók életszínvonalának növeléséhez és mindennapjainak megkönnyítéséhez. Jelenleg 4 ilyen city projekt fut, ami mellett még 12 külsős projekt is megjelenik, melyek során vállalkozások, nagy cégek és nonprofit szervezetek háttérfolyamataiba, cégkultúrájába tekinthetnek be a hallgatók. 

Az egyik ilyen city projekt a PTE biciklikölcsönző szolgáltatás, melynek kidolgozásában a csapat a PTE hallgatóinak segítségét is kéri. A célcsoport jobb megismeréséhez és a hallgatói igények felméréséhez összeállítottak egy magyar és egy angol nyelvű kérdőívet. Köszönjük, hogy segíted/segíti a projektet a kitöltéssel és a kérdőívek megosztásával!

A második hét is hasonlóan mozgalmasnak ígérkezett, ugyanis a projekt építése és formálása mellett, olyan előadásokat is meghallgathattak a csapatagok, melyek az üzleti modellépítés, értékajánlat és a magyarországi vállalkozások működésével és életútjával foglalkozik. A gyakorlati oldal és a régió vállalkozásainak jobb megismerése céljából a hallgatók ellátogattak Cserkútra a BioBia Portára, Abaligetre Fürtös Méz Méhészethez és Orfűre TDM-hez, Vízimalomhoz.

Még két hét vár a résztvevőkre. Reméljük a folyamatos prezentációknak, egyeztetéseknek köszönhetően, és a szakmai kirándulások révén a csapatok jobban megismerik a piaci környezetet és részletekbe menően képesek kidolgozni saját ötletüket, hogy végül egy piacképes projekttel zárhassák a 2017-es Simonyi Nyári Egyetemet.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább