Az első sikeres doktori védés Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében érkező hallgatótól | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Az első sikeres doktori védés Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében érkező hallgatótól

Varga József cs, 06/29/2017 - 10:51

Stipendium Hungaricum doktori értekezés

Nguyen Thi Xuan Trang, Vietnámból érkezett hallgatónk, 2017. június 28-án védte meg „Corporate Governance and Conglomerate Diversification Strategy – Evidence from Vietnam” című doktori disszertációját. Nguyen Thi Xuan Trang az első olyan hallgatónk, aki a Stipendium Hungaricum program keretében tanult Magyarországon és szerezte meg doktori címét.

A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését, minőségfejlesztését, erősítse a magyar tudományos elit nemzetközi kapcsolatait, növelje a felsőoktatási intézménynek kulturális sokszínűségét és népszerűsítse a világban a versenyképes magyar felsőoktatást.

Büszkék vagyunk rá, hogy Nguyen Thi Xuan Trang ilyen színvonalas munkát végezhetett karunkon, és szívből gratulálunk neki a doktori cím megszerzéséhez. Külön szeretnénk gratulálni konzulensének Dr. Bélyácz Ivánnak is.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább