2018 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nanjing Field School, 2018. március 24-30

A PTE KTK örömmel invitálja BSc és MSc programokon tanuló hallgatóit, hogy vegyenek részt az 1. Nanjing Field School-on, amelyet kiemelt kínai partnerintézményünkkel a Nanjing Audit University-vel közösen szervezünk. Az egyhetes program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők közvetlen tapasztalatokat gyűjtsenek a kínai üzleti életről, az ország kultúrájáról és társadalmáról.

Részletek (az angol nyelvű) pályázati kiírásban találhatóak >>>     

Endeli Katalin k, 01/23/2018 - 19:27 0 Attachment(s) Tovább

Január 30-án ismét nyílt nap!

Karunk 2018. január 30-án (kedden) 9 órától Nyílt Napot tart a 2018. szeptemberben induló felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésekről, így azoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradtak a decemberi nyílt napról. 

A délelőtti felvételi tájékoztatót délután pályaorientációs és grafológiai tanácsadás követi. A tanácsadás mellett szabadon látogatható órákat is meghirdetünk, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a karon folyó oktatás kulisszái mögé. 

Endeli Katalin sze, 01/10/2018 - 09:20 0 Attachment(s) Tovább

Felvételi a Pécsiközgázon

 

Kedves Felvételiző!

Karunk a hagyományokhoz híven idén is (2018. szeptemberi kezdéssel) meghirdeti népszerű üzleti és gazdasági felsőoktatási szakképzéseit, alapképzéseit és mesterképzéseit. Az idei évben azonban két szakkal – a turizmus-vendéglátás angol alapszakkal és a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan szakkal is kibővíti képzési kínálatát, eleget téve ezzel felvételizők és a munkaerőpiaci szereplők igényeinek.

Endeli Katalin k, 01/09/2018 - 15:28 0 Attachment(s) Tovább

NKFIH kutatási és posztdoktori témapályázatok 2018 (OTKA)

 

Az év elején meghirdette az NKFIH a kutatási témapályázatokat (régi neve: OTKA). Az aktuális kiírások itt találhatóak. 

Aki tervezi az indulást, kérem olvassa el a releváns felhívást, majd keresse Rácz Gábort.

Endeli Katalin k, 01/09/2018 - 13:47 0 Attachment(s) Tovább

Az idei év első nemzetközi publikációja

Az International Journal of Business Performance Management hasábjain megjelent cikk a radikálisan változó, globális világban felmerülő árazási kérdéskörökkel foglalkozik, elsősorban azzal, hogy milyen technikák révén képes a vevő vagy az eladó nagyobb részt kihasítani magának az úgynevezett termelői/fogyasztói többletből.

A cikk ide kattintva érhető el.

Gábor Rekettye; Jonathan Liu: The present state of the game ‘hide and seek’ in pricing

Nagy Ákos szo, 01/06/2018 - 12:52 0 Attachment(s) Tovább

Hogyan tovább? szülői fórum

Pályaválasztási dilemmák - hogyan tovább?

Endeli Katalin cs, 01/04/2018 - 14:29 0 Attachment(s) Tovább

Quantum Decision Theory Workshop 2018

Ahogy az az esemény honlapján olvasható, számos nemzetközi szaktekintély elfogadta meghívást és remek programnak ígérkezik a rendezvény.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a PAB Székházban.

 

A részletes program a következő:

 

Wednesday, 3 January

Nagy Ákos k, 01/02/2018 - 23:55 0 Attachment(s) Tovább

Sikerekben és egészségben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Egy pohár Újévi köszöntő!

Nagy Ákos k, 01/02/2018 - 21:13 0 Attachment(s) Tovább

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább