Pécs-Hágen képzés (GER) | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécs-Hágen képzés (GER)

A PTE Közgazdaságtudományi Kar és az Észak-Rajna Vesztfália tartományban található Hageni Távtanulási Egyetem között 2001-ben létrejött megállapodás értelmében a pécsi diákok magyar oklevelük mellé német nyelvű (köz)gazdasági és gazdaságinformatikai BA- és/vagy MA-diplomát is szerezhetnek.

2015-ig közel 100 pécsi hallgatónak ez már sikerült!

A tanulmányok megkezdésének alapfeltétele:

  • egynyelvű felsőfokú német nyelvvizsga-bizonyítvány (részletek a Budapesti Távtanulási Központ honlapján: http://www.fernuni-hagen.de/stz/budapest/)  vagy 4 tanéven keresztül részvétel középiskolai/egyetemi német nyelvoktatásban,
  • meglévő jogviszony a PTE KTK-val,
  • vagy a tanulmányok sikeres befejezése a PTE KTK-n.

Jelentkezés a hageni BA-programra (Wirtschaftswissenschaft, Wirtschaftsinformatik):

  • a PTE KTK nappali, levelezős BA- és MA-hallgatói, az angol nyelvű BABA (angol program)-, valamint MBA-programban résztvevők, PhD-hallgatók,
  • MA-képzésre (Wirtschaftswissenschaft, Wirtschaftsinformatik):
  • A PTE KTK nappali és levelezős MA-, valamint PhD és MA-BABA (angol program), valamint az MBA képzésben részt vevő hallgatók.
  • BA- és MA-programra jelentkezhetnek a PTE KTK volt hallgatói is, akik sikeresen megszerezték Karunkon diplomájukat.

A hageni tanulmányok ideje alatt Németországba egyáltalán nem kell utazni, és az időbeni ütemezésről - a hallgatók mikor melyik tárgyat veszik fel, mikor vizsgáznak (mikor fejezik be tanulmányaikat) - szabadon dönthetnek!

Átlagos esetben 3-4 félévet, azaz 2,5-3 év tanulmányi időt jelent a hageni képzés.

A pécsi alapképzés teljes egészében elfogadásra kerül (ezért lehetséges 6 írásbeli vizsga teljesítésével elvégezni a hageni BA-, valamint MA-tanulmányokat is!), és a Pécsett megvédett diplomamunka német fordítása adható be hageni szakdolgozatként!

A tanulmányok jelenlegi összes (!) költsége alacsonyabb, mint kb. 200 ezer forint, ami rendkívül kedvező.

Sőt: már egy sikeres vizsga teljesítésekor - megpályázható DAAD-ösztöndíjjal - a költségek jelentős mértékben tovább csökkenthetők (sikeres vizsgát követően az ösztöndíj mindig megpályázható)!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább