Tehetségért Mozgalom | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tehetségért Mozgalom

Küldetés:

Célunk, hogy a velünk kapcsolatban álló végzős és tizenegyedikes diákokat segítsük az érettségire való felkészülés folyamatában, ösztönözve a leendő hallgatókat az emelt szintű érettségi választására, valamint az első és másodéves hallgatók segítése a beilleszkedésben és az első vizsgaidőszakokban. A felkészítés mellett azonban kiemelt feladatunknak tartjuk a kari diákélet bemutatását, a „pécsiközgáz” hírnevének öregbítését, valamint azt, hogy hozzájáruljunk egy hallgatóbarát kari arculat kialakításához.

Programjaink:

Tavaszi tábor:

A középiskolák tavaszi szünetében 12. évfolyamosok számára Pécsett megrendezett intenzív felkészítő tábor napi 4×1,5 óra oktatással, a kar több neves professzorának előadásával, esti programokkal, próbaérettségivel.

Nyári tábor:

Szórakozással, sportolással, vetélkedővel és szakmai programokkal teli, hangulatos csapatépítő tábor a szervezet tagjai számára.

Hétvégi érettségi előkészítő kurzus:

Az érettségi előtt állók intenzív felkészítő kurzusa (10×1,5 óra) matematika és történelem vagy közgazdaságtan tárgyakból. A már megszerzett tudásotokat velünk nemcsak, hogy nem veszítitek el, hanem tovább is adhatjátok! J

Egyetemi konzultáció:

Az első és másod éves hallgatók segítése Gazdaságmatematika,  Mikroökonómia, Statisztika és Makroökonómia tárgyakból.

Szabadidős tevékenységek

2-es túra

A túra –amely a város területén zajlik – a kar összes hallgatójának szól. A célunk az, hogy a résztvevők alaposabban megismerjék egymást és a várost.

Hegyi vetélkedő

A Jogász – Közgazdász Tavaszi Fesztivál “legelső állomása” a már hagyománynak számító Hegyi vetélkedő (Éger-völgyben).
5-6 fős csapatok mókás játékok keretében próbálják kideríteni melyikük a legjobb.

Közösségi programok

TM Mikulás party

Az este folyamán megbeszéljük a félév eseményeit, illetve a tavaszi teendőket. A hivatalos rész után az ajándékozást sem maradhat el. J

Szekciók programjai

Matematika, történelem,közgazdaságtan szekciók szerveznek programokat,ahol a csapatösszetartást próbáljuk növelni.

Vezetőségi tagok adatai:

Elnök:

Balla Gergő
E-mail: ballagergo199324@freemail.hu
Telefonszám: 06-30-753-91-92

Gazdasági alelnök:

Tótsimon Petra
E-mail: totspetra@gmail.com
Telefonszám: 06-30-426-66-04

Programfelelős alelnök:

Szalai Dávid
E-mail: szalai.david13@gmail.com
Telefonszám: 06-30-841-23-73

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább