AIESEC | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

AIESEC

Az AIESEC – az ENSZ által elismerten – a világ legnagyobb, nemzetközi, fiatalok által vezetett non-profit szervezete. Folyamatosan gyarapodó hálózatunk 80 000 taggal, több mint 120 országban, 2100 egyetemen és főiskolán van jelen. Magyarország 1972-ben csatlakozott ehhez a hatalmas nemzetközi hálózathoz, melynek köszönhetően ma már 7 városban, 8 helyi irodával működünk.

Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink a felsőoktatásban megszerzett elméleti tudást gyakorlati tapasztalattal egészítsék ki, és megfelelő alapot kapjanak ahhoz, hogy később felelős vezetővé válhassanak, a pozitív változás képviselői lehessenek.

Emellett nagy figyelmet fordítunk a személyes kapcsolatépítésre, valamint arra, hogy tagjaink felfedezzék céljaikat és ambícióikat, elképzeléseiket a jövőjükről.

Célunk elérése érdekében tagjaink számára a csapatmunka mellett évente 10.000 vezetői pozíciót kínálunk, valamint több mint 470 konferenciát szervezünk.

Évente immár világszerte 26.000 fiatal vesz részt Nemzetközi Szakmai Gyakorlati és Önkéntes Programunkban, mely lehetővé teszi számukra, hogy megtapasztalják egy új kultúra légkörét és szakmai tapasztalatot szerezzenek.

Világszerte több mint 5000 céges partnerünk úgy tekint az AIESEC-re, mint egy egyedülálló lehetőségre, hogy támogassák a fiatalok képzését, és hogy vezetői képességekkel rendelkező, kiemelkedően tehetséges fiatalokkal léphessenek kapcsolatba az egész világból.

Az egykori AIESEC-esek ma már vezetői pozíciókat töltenek be, ahol a gyakorlatban is alkalmazzák a szervezetben megszerzett tapasztalataikat, képességeiket és jövőképüket a pozitív változások elérése érdekében.

 

Vezetőségi tagok: 2017. február 1. – 2018. január 31.

Elnök:

Rózsa Beatrix

Pénzügyekért felelős alelnök:

Stok Barbara

Kimenő Programokért felelős alelnök:

Karácsony Csilla Tünde

Bejövő szakmai gyakorlati programokért felelős alelnök:

Seres Milán

Tehetségmenedzsmentért és marketingért felelős alelnök:

Néher Benjamin

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább