Aktuális | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Creative Shock Competition 2018

Dear students,

 

Students’ Association of ISM University of Management and Economics from Lithuania invites you to participate in a social business case competition Creative Shock, where you could win 2000 euros and a round-trip flight to any destination in the world.

László Nóra Lilla p, 09/21/2018 - 13:00 0 Attachment(s) Tovább

Projektmenedzsment felkészültségi verseny 2018/2019

A nagy sikerre való tekintettel Magyar Projektmenedzsment Szövetség idén is meghirdeti a Projektmenedzsment felkészültségi verseny. Az idén már negyedik alkalommal a projektmenedzsment szakma népszerűsítése érdekében megrendezendő versenyt tanuló és gyakorló kategóriákban írjuk ki. Az első feladatot 2018. október 3-án tesszük közzé a PMSZ honlapján, ezután 2019 márciusáig a honlapon havonta jelenik meg egy-egy feladatkitűzés. A feladat kitűzője által javasolt mintamegoldást a beadási határidő lejárta után közzétesszük a PMSZ honlapján.

László Nóra Lilla sze, 09/19/2018 - 13:52 0 Attachment(s) Tovább

Climate-KIC Accelerátor Program

Érdekel a fenntarthatóság? Hozzájárulnál a klímaváltozás következményeinek megállításához? Jelentkezz a Climate-KIC Accelerátor programjába, amely idén a KPMG támogatásával kerül megrendezésre, és ahol évente több tucat ötletgazda működik együtt, hogy innovációját piacképessé fejlessze, és fenntartható vállalkozássá formálja.

Miért jelentkezz a Climate-KIC Accelerátor programba?

László Nóra Lilla sze, 09/19/2018 - 10:49 0 Attachment(s) Tovább

CFA Institute Investment Research Challenge 2018-2019

Herewith we invite institutions involved in higher education in Hungary to participate in the Hungarian local round of the CFA Institute Investment Research Challenge, a widely respected global equity research contest. Each institution may nominate up to two teams of 3 to 5 full-time students without a CFA charter or any extensive professional investment research experience. The research challenge will be held in English.

Register at CFA Institute homepage before 1 November 2018.

László Nóra Lilla k, 09/18/2018 - 11:44 0 Attachment(s) Tovább

Trendhim E-commerce díj

Minden évben kihívás elé állítjuk a világ legokosabbjait, hogy kitaláljanak valami teljesen egyedit és ezt megjutalmazzuk €3.000-val! A Developers Challenge E-Commerce Prize, azaz a Feljesztők Kihívása E-Commerce díj azért jött létre, hogy lehetőséget adjon diákoknak, hogy a tudásukat még jobban kiterjesszék.

Ki vehet részt?

Bármely európai diák egyedül vagy akár csapattal.

Határidő: 2018. november 1.

László Nóra Lilla k, 09/18/2018 - 10:27 0 Attachment(s) Tovább

Orosz nyelvi tanfolyam

A BTK Orosz Központ 2018. szeptember 25 – december 6 között orosz nyelvi tanfolyamot hirdet kezdő és álkezdő szinten.

Az órák mindkét csoportnál egyidőben lesznek:

kedd 17-18.30 és csütörtök 17-18.30 

Jelentkezni lehet (hallgatóknak, dolgozóknak és külsősöknek  egyaránt) szeptember 20.-ig az oroszkozpont@gmail.com címen.

László Nóra Lilla h, 09/17/2018 - 11:22 0 Attachment(s) Tovább

Internship in Morgan Stanley Risk Management

Location: Budapest office
Start date: Continuous
Contract: 20/30/40 hours-a-week contract (flexible)

László Nóra Lilla p, 09/14/2018 - 11:33 0 Attachment(s) Tovább

„Az év projektmenedzsment szakdolgozata, diplomamunkája” pályázat

Túl vagy a diplomamunka projekteden? Meg szeretnéd mutatni magad a leggyorsabban fejlődő szakma köreiben? Csatlakoznál a világ legnagyobb projektmenedzsment szakmai közösségéhez?
Akkor vegyél részt „Az év projektmenedzsment szakdolgozata, diplomamunkája” pályázaton!

Endeli Katalin sze, 09/12/2018 - 13:24 0 Attachment(s) Tovább

Game of Stocks - A market simulation

Kedves Hallgatók!

A 2018/2019-es tanév őszi félévében a Pécsi Tudományegyetem Investment Clubja a Pénzügy és Számviteli Intézettel együttműködve első alkalommal indítja útjára a Game of Stocks elnevezésű tőzsdeszimulációs versenyt.

A Game of Stocks a Pécsi Tudományegyetem Investment Clubjának virtuális tőzsdeversenye, amely szabadon választható kurzusként áll rendelkezésre a hallgatók számára, akik szeretnék ismereteiket elmélyíteni a befektetések területén.

László Nóra Lilla sze, 09/12/2018 - 09:13 0 Attachment(s) Tovább

Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj pályázati kiírás a 2018/2019-es tanévre

A Pécsi Tudományegyetem a 2018/2019-as tanévre pályázatot ír ki a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíj elnyerésére.

A PTE Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Programjának célja, hogy elősegítse a hallgatókban rejlő tehetség kibontakozását, a legtehetségesebb hallgatók egyetemi oktatóvá és kutatóvá válását.

A pályázatok beérkezési határideje: 2018. szeptember 28.

További részletek >>> 

Endeli Katalin p, 09/07/2018 - 13:45 0 Attachment(s) Tovább

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább