Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj Program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj Program

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a hallgatók támogatására egy több részből álló intézkedés-csomagot dolgozott ki „Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program" néven.

Mi is ez a program pontosan?

Ha felvételt nyertél a PTE Közgazdaságtudományi Karának valamely szakára önköltséges képzésre, tanulmányi és/vagy szociális alapon megítélt díjfizetési kedvezményben, vállalati ösztöndíjban, illetve kollégiumi támogatásban részesülhetsz.

AM Tanulmányi kedvezmény

támogatható hallgatók száma: kb. 30 fő

Az AM tanulmányi kedvezmény automatikusan kerül megállapításra, de az ösztöndíjat meg kell pályázni.  AM tanulmányi kedvezményt a hallgatóknak az a 10%-a kaphat, akik a felvételi pontjaikat, illetve a (későbbiekben) előző félévi tanulmányi átlagukat tekintve a legjobb eredményeket érik el a saját szakjukon. Az önköltség díjának tanulmányi kedvezménye 50%. A támogatást minden szemeszterben felülvizsgálja a Kar.

AM szociális kedvezmény

támogatható hallgatók száma: a támogatások mértékétől függően kb.  20-60 fő

Az AM szociális kedvezmény pályázat útján kerül megállapításra. A támogatásokról a kar hallgatókból és oktatókból álló Diákjóléti Bizottsága dönt. A támogatás mértéke az önköltség díjának max. 50%-a. A támogatás egy szemeszterre szól és minden félévben újra pályázható.

Vállalati ösztöndíj

támogatható hallgatók száma: a támogató vállalat határozza meg

A vállalati ösztöndíjakat a Kar vállalati partnerei ajánlják fel. Ennek megfelelően ők határozzák meg, hogy milyen szempontok szerint (pl. kiemelkedő tanulmányi vagy sportteljesítményért, közéleti tevékenységért, stb.), mekkora összeggel és milyen formában (ösztöndíj, gyakornoki munka, stb.) kívánnak támogatást nyújtani. A támogatások esetiek és minden esetben pályázni kell rájuk.

Részletfizetési kedvezmény

Ez egy fizetési könnyítés: a félévi költségeket két részletben fizetheted.

Garantált ár

Ha a mintatanterv szerint végzed a tanulmányaidat - vagyis a meghatározott tárgyakat, krediteket a tantervben meghatározott rend szerint teljesíted, nem halasztasz, nem passziváltatsz félévet és a tanulmányaidat a normál képzési időben befejezed - garantáljuk az árat a képzés idejére: az önköltség mértéke számodra nem változik.

Fontos!
A kapott támogatások összesített mértéke nem haladhatja meg az önköltség mértékének 80%-át - vagyis nem ezzel fogsz pénzt keresni J

Bővebb tájékoztatást a szakokról, támogatásokról a Kar Tanulmányi Osztályától:

to@ktk.pte.hu címen,
a Pécsiközgáz Infopont skype elérhetőségen,
a 72 / 501 599 / 23258, 23159, 23165 telefonszámon
vagy személyesen (PTE KTK Pécs, Rákóczi u. 80.) kaphatsz.
 

 

Ha kérdésed van, ne habozz, bátran keress bennünket! Segítünk!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább