Felvételi eljárás – fontos határidők | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Felvételi eljárás – fontos határidők

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés kizárólag elektronikusan történik a felvi.hu oldal E-felvételi szolgáltatásán keresztül. Lépésről-lépésre megmutatjuk neked a felvételi eljárás folyamatát és az egyes teendőkhöz kapcsolódó határidőket.

Jelentkezés folyamata:

  1. Felvi.hu regisztráció      
  2. Jelentkezési adatok és jelentkezési helyek rögzítése   
  3. Szükséges dokumentumok feltöltése 
  4. Kiegészítő eljárási díj befizetése (amennyiben szükséges)        
  5. Jelentkezés hitelesítése             
  6. Teendők a jelentkezési határidő után   

 

Fontos határidők

A 2017/2018-as pótfelvételi eljáráshoz kapcsolódó legfontosabb határidők (a képzés kezdete 2017. szeptember):

2017. augusztus 7.  - Jelentkezés, hitelesítés és dokumentumfeltöltés határideje

2017. augusztus 14-23. - Mesterképzések motivációs elbeszélgetése

2017. augusztus 25. - Felvételi ponthatárok kihirdetése

2017. augusztus 28-ig - Besorolási döntés megjelenése az e-felvételiben

2017. augusztus 31. - Az eljárásban felvett jelentkezők kiértesítése a felvételi döntésről

Jogorvoslati lehetőség: a besorolási döntés közlésétől számított 15 napon belül

 

A 2017/2018-as normál felvételi eljáráshoz kapcsolódó legfontosabb határidők (a képzés kezdete 2017. szeptember):

2017. február 15. – Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő (kérelem rögzítésének határideje az E-felvételiben)

2017. február 20. – Hitelesítés határideje: Ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott hitelesítő adatlap postára adásával.

2017. április 20-tól – E-fevételi ügyintézési időszak: a jelentkező valamennyi jelentkezésével kapcsolatos folyamatos online tájékoztatása

2017. június 28-ig – Általános hiánypótlási tájékoztatás, valamit hiánypótlásra felszólítás megküldése – a besorolási döntést megelőző 28. napig

2017. július 12. – A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata) benyújtásának, továbbá az egyszeri sorrendmódosítás határideje

2017. július 26. – Ponthatárok, a felvételi eredmények várható kihirdetése

2017. augusztus 5-ig (legkésőbb) – Besorolási döntésről szóló határozat közzététele az E-felvételiben, valamint erről értesítő email kiküldése

2017. augusztus 8-ig (legkésőbb) – Felvételi határozat közlése (a felsőoktatási intézmények küldik a felvételt nyert jelentkezőiknek postai úton vagy emailben)

2017. augusztus 20. – Jogorvoslati kérelem benyújtásának határideje (a besorolási döntés E-felvételiben történt közlésétől számított 15 napon belül)

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább